Repetition - fokus 4
Problemstilling: bliver man sund af at spise ristet brød?
2-3 forsøg og teori: Vis forsøg om hvordan man påviser sukker i fødevarer og fortæl om teorien om fødevarers energiindhold
Undersøgelse: Se filmen fire-fem gange for at få alle dele med.
Andre undersøgelser af andre fødevarer:
popcorn, chips, knækbrød, musli, ymerdrys, sukker, nødder, peanuts
Andre problemstillinger:
Hvordan bliver vores mad påvirket af den måde det bliver tilberedt på?
Er der forskel på energiindhold i pommes frites lavet i ovnen med olie og pommes frites lavet uden olie i airfryer?
Naturvidenskabelig undersøgelse:
Problemstilling og hypotese: "Jeg undrer mig over..."
Metode: objektiv metode som kan gentages af alle, måleresultater er fx temperatur og vægt er målbare
Resultat og diskussion: Resultater i skema og evt graf, diskussion - passer hypotesen eller skal hypotesen forkastes?
Konklusion: Altså hvad viser undersøgelsen, passer hypotesen? besvarer jeg problemstillingen?